timouotila

Sotshin olympialaisiin sateenkaarihuivi kaulassa!

Venäjän yksinvaltias presidentti Vladimir Putin on huolissaan siitä, että niin moni valtionpäämies ja johtava poliitikko on kertonut jäävänsä pois Sotshin talviolympialaisten kutsuvierasaitioista. Tämä toimenpide iskee Putinia suoraan silmille kuin märkä rätti, koska syyksi kerrotaan Venäjän ihmisoikeustilanne.

Putin sanoo, ettei urheilukilpailujen boikotointi ole oikein. Olen samaa mieltä, että urheilijoiden pitäisi päästä kilpailemaan. Johtavien länsimaisten poliitikkojen boikottia sen sijaan jotenkin ymmärrän. Venäjä rämpii todellakin niin syvällä korruption, vähemmistöjen sorron ja huonon hallinnon suossa, että boikottia voi perustella. Voi kyllä kysyä, miksi Pekingin olympialaisia ei boikotoitu vuonna 2008.

Suomen urheiluministeri Paavo Arhinmäki (Vas.) on ilmoittanut jäävänsä pois Moskovan kisojen avajaisista. Hän ei myöskään mene Valko-Venäjälle, jossa järjestetään jääkiekon MM-kisat. Jos boikotti leviää laajalle länsimaissa, Suomen johtavien poliitikkojen on noloa patsastella pääkatsomossa Putinin ja Valko-Venäjän Lukashenkan vierellä.

Suomi ei ole ihmisoikeuksiin liittyvän olympiaboikotin alullepanija. Mutta jos boikotti saa suuren laajuuden, Suomen on vaikea pysyä sen ulkopuolella. Silloin boikotin boikotointikin on kannanotto.

 

Kokoomus on Putinin ”veljespuolue”

On mielenkiintoista, että Kokoomus-taustainen presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Jyrki Katainen eivät ole ilmoittautuneet Sotshin kisojen boikotoijien joukkoon. Onkohan tämä osoitus siitä, että Putinin Yhtenäinen Venäjä –puolue on todellakin Kokoomuksen ”veljespuolue” samalla tavalla kuin Suomen ja Neuvostoliiton kommunistipuolueet olivat ”veljiä” neuvostoaikoina?

Paavo Arhinmäki on ilmeisesti huomannut, että Putinin Venäjä ei olekaan mikään työläisten paratiisi. Suomen ja Kremlin suhteet ovat uudella kannalla nyt, kun Venäjää hallitsevat oligarkit ja länsimaita talouseliitti, ”Wall Streetin yksi prosentti”.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (Sdp) pysyy diplomatian linjoilla. Hän ei kannata Sotshin kisojen boikotointia.

Jos Suomen presidentti ja pääministeri matkustavat Sotshiin, he toivottavasti esiintyvät sateenkaarikaulaliinassa. Silloin he eivät boikotoi kisoja, mutta tuovat kuitenkin kaikkien tietoon Suomen ihmisoikeuslinjan. Vielä parempi olisi, jos koko Suomen olympiajoukkue esiintyisi sateenkaarikaulaliinoissa!

 

Putin aloitti vastahyökkäyksen

Putin on käynyt vastahyökkäykseen. Hän moittii jopa Ruotsia ihmisoikeusrikkomuksista viittaamalla mm. romanien huonoon asemaan. Ruotsalainen EU-komissaari Cecilia Malmström epäilee, että venäläiset ovat väsyneitä länsimaista tulevaan arvosteluun, minkä vuoksi he kertovat, että ongelmia on länsimaissakin.

Ruotsin ihmisoikeuskehitys on siis Putinin mielestä hälyttävää, sillä maahanmuuttajien, romanien ja saamelaisten oikeuksia loukataan, minkä lisäksi ihmisiä epäillään helposti terroriteoista. Putin ja venäläiset puhuvat paljon perinteisistä arvoista, kuten kristinuskosta ja perheestä, kun eurooppalaiset Putinin mielestä pikemmin ”pyrkivät kannustamaan homoseksuaaliseen tapaan elää”.

On pelkästään hyvä, että valtiot arvostelevat avoimesti toisiaan demokratian puutteesta ja ihmisoikeuksien rikkomisesta. Jokaisella maalla on korjattavaa, jopa Ruotsilla – ja Suomella. On kuitenkin syytä huomata, että Suomi ja Ruotsi ovat Transparency Internationalin vertailuissa Tanskan ja Uuden-Seelannin jälkeen maailman vähiten korruptoituneita maita. Venäjä taas rämpii syvällä korruption ja huonon hallinnon suossa sijalla 127 maailman 175:n vertaillun maan joukossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Seppo Paasikallio

Käytät milenkiintoista kieltä - ”Wall Streetin yksi prosentti”- todella hallitsee länsimaita. Mutta jätät kertomatta mitkä ovat tämän talouseliitin johtavat periaatteet. Nehän ovat lähtoisin Adam Weisshauptin v.1776 perustamasta Illuminati järjestostä, jonka tavoitteena on luoda NWO.

Tämän ryhmän vahvuutta kuvastaa myos että järjeston perustamisvuosi yhdessä tekstin Novus Ordo Seclorum (aikakausien uusi järjestys) kanssa on painettuna nykyiseen USAn yhden dollarin seteliin. Alkuperäinen logo luotiin jo 1782 ja se on ollut dollarissa vuodesta 1935 lähtien. Jotkut erehtyvät luulemaan vuosiluvun maininnaksi valtion perustamisvuotta. Sattuvat olemaan sama.

Näitä johtavia periaatteita uuden maailmajärjestyksen synnyttämisessä ovat mm
-isänmaallisuuden kumoaminen
-perheen kumoaminen eli avioliiton ja moraalin hävittäminen
-kaiken uskonnon kumoaminen.
Niinkuin viime vuosikymmeninä on havaittu kaikkialla länsimaissa on voimakkaasti lisääntynyt uskonnon kieltäminen ja uskonnon vastaisuus.

Homouden suosio liittyy tähän, koska se on yksinkertaisesti Raamatussa selvästi määritelty synniksi ja siksi sitä on täytynyt edistää voimakkaasti. Homous on lännessä propagandan seurauksena omaksuttu tasa-arvoiseksi vastoin aikaisempia käsityksiä.

Venäjällä uskonto pyrittiin eliminoimaan illuminaattien ohjauksessa olevan Karl Marxin teoksella kommunistinen manifesti, jossa uskonto pyrittiin kokonaisuudessaan kieltämään, mutta kiellosta ja rangaistuksista huolimatta uskonto elpyi uudestaan kommunismin hävittyä ja siksi siellä homoutta pidetään syntinä edelleen.

Boikotointi steenkaaren väreissä on näin ollen lännen täydellistä ymmärtämättomyyttä maassa vallitsevasta ajatustavasta ja moraalista ja siten vain osoitus kiireestä saada kaikki illuminaattien vaatimukset pikaisesti toteutetuiksi.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Seppo Paasikallio kirjoitti:
"Boikotointi steenkaaren väreissä on näin ollen lännen täydellistä ymmärtämättomyyttä maassa vallitsevasta ajatustavasta ja moraalista ja siten vain osoitus kiireestä saada kaikki illuminaattien vaatimukset pikaisesti toteutetuiksi."

Erittäin mielenkiintoinen selvitys Yhdysvaltain perustamisen päiviltä. USA perustettiin 1700-luvun valistusaatteen hengessä. Nyttemmin USA:ssa esiintyy myös erittäin ahdasmielisiä uskonnollisia liikkeitä, jotka eivät hyväksy kehitysoppia eivätkä nykytieteen maailmanselityksiä.

Boikotointi sateenkaaren väreissä sotii tietenkin ääriuskovaisia käsityksiä vastaan sekä Venäjällä että myös lännessä. Se tarkoittaa samalla myös tasa-arvoa ja elämisen oikeutta homoille ja lesboille.

Se ei vie mitään pois heteroilta. Se vain poistaa epäinhimillisen syrjinnän. Jos se samalla loukkaa venäläistä putinilaista elämänmenoa - sen pahempi venäläiselle putinilaiselle elämänmenolle.

Toimituksen poiminnat