timouotila

Vappumarssille oligarkkeja ja bankstereita vastaan!

Työväen vappumarssit alkavat olla katoavaa kansanperinnettä.

Ei olekaan mikään ihme, että työn ja epäreilujen palkitsemisjärjestelmien raskauttamat eivät innostu marssimaan, kun ns. työväenpuolueiden nuoret ja oikeaa työtä kokemattomat johtajat roikkuvat sekametelisoppahallituksessa pääomapuolue Kokoomuksen apulaisina ja istuvat nautiskellen ministeriautojen takapenkillä tai Brysselin-lennoilla.

He tekevät päätöksiä asioista, joita he eivät yksinkertaisesti voi ymmärtää ohuen elämänkokemuksensa pohjalta.

Tällainen meno on suomalainen erikoisuus. Jo heti Ruotsissa sosialidemokraatit eivät suostu istumaan hallituksessa muulla kuin pääministerin paikalla. Äänestäjillä on valinnan varaa, kun puolueet eivät ole yhtä mössöä niin kuin meillä vaan menevät vaaleihin blokkeina selkein ohjelmajulistuksin.

Meillä eduskuntavaalit ovat ”pääministerivaalit”. Hallituksen muodostamisen saa suurin puolue, jonka ääniosuus on hiukan yli 20 prosenttia. Tällainen järjestelmä on kaukana oikeasta parlamentaarisesta demokratiasta.

Ei ihme, että vappumarssit eivät kiinnosta työn raskauttamaa 99 prosenttia kansalaisista. Eräänlaisena työväenpuolueiden alennustilan huipentumana on se, että Kokoomus-taustainen presidentti Sauli Niinistö ja Kokoomuksen kansanedustaja Ban Zyskowicz ovat pitäneet tässä maassa räväkimmät puheet yritysjohtajien palkkarohmuilua ja ökyilyä vastaan.

Olen turhaan odottanut esimerkiksi Sdp:n johtoon pyrkivältä ay-pomo Antti Rinteeltä järeitä ulostuloja näistä asioista. On arveltu, että tuo mies on istunut liian pitkään eläkeyhtiöiden johtoryhmissä ja saanut omalle pankkitililleen kohtuuttomia korvauksia. Se lienee tukkinut suun.

Murheellista on myös se, ettei edes Occupy Wall Street –liike ole jaksanut pitää lippuaan tarpeeksi korkealla meidän sorrettujen 99 prosentin puolesta.

Yksi prosentti ihmiskunnasta on saanut rikastua ilman mitään mittaa ja määrää.

Tällä menolla joudumme tyytymään kiltisti tähän äärimmäisen epäreiluun nykytilanteeseen, jossa idässä tahdin määräävät ökyilevät oligarkit, lännessä ahneet banksterit. He nauravat kulman takana partaansa, kun me 99 prosenttia emme osaa pitää puoliamme ja vaatia oikeudenmukaista osaa tämän maapallon rikkauksista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jukka Laine

Se on hyvä ettei Suomessa saa rikastua ja rikkaat muuttaa veroja karkuun Ruotsiin. Kokoomuskin on sitä mieltä. Se 1 prosentti työväestä temppuili taas vapun alla Vuosaaren satamassa ja Suomi menetti tuloja. Eiköhän se teollisuustyö ole jo pitkälle ulosmarssittu Suomesta.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jukka Laine kirjoitti, kommentti 1:
"Se on hyvä ettei Suomessa saa rikastua ja rikkaat muuttaa veroja karkuun Ruotsiin. Kokoomuskin on sitä mieltä. Se 1 prosentti työväestä temppuili taas vapun alla Vuosaaren satamassa ja Suomi menetti tuloja. Eiköhän se teollisuustyö ole jo pitkälle ulosmarssittu Suomesta."

Tässä hullunmyllyssä on kysymys siitä, että suurpääoma kilpailuttaa nykyään valtioita siirtelemällä rahojaan ja yrityksiään kulloistenkin säännösten perusteella. Suurta rahaa ja bankstereita ei ole saatu kuriin. Tuskin sitä on tähän mennessä edes yritetty.

EU:n säännökset eivät pysy banksterien perässä. Ja jos joskus yrittävät pysyäkin, valvonta on olematonta ja löperöä.

Ja vaikka EU saisikin jonkin porsaanreiän tukituksi, pääoma karkaa muun maailman veroparatiiseihin ja halvalla tuottaviin orjatyöhikipajoihin.

Sanalla sanoen rikkaiden yksi prosentti juoksuttaa meitä 99 prosenttia mielin määrin.

Tätä menoa vastaan olisi noustava vappumarssille!

Jukka Laine

Se että Vuosaaren satama seisoo alkuviikolla ei johdu kyllä EU-säännöksistä. Ja siitä kärsii iso ketju. Vero- ja tulomenetyksiä ja luotettavuus kärsii asiakkaiden silmissä.
Ymmärrän kyllä perusajatuksen. Mutta olisiko EU-säännöksissä vikaa niin, jos Suomi pärjäisi. Minusta kannattaisi marssia suomalaisen työn ja kilpailukyvyn puolesta. Jos emme pärjää EU:ssa, niin ei ne uudet säädökset auta meidän rakenteellisiin ongelmiin. En ole siis niin eri mieltä, huoli on millä Suomi maksaa laskunsa.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jukka Laine kirjoitti, kommentti 3:
"Se että Vuosaaren satama seisoo alkuviikolla ei johdu kyllä EU-säännöksistä. Ja siitä kärsii iso ketju. Vero- ja tulomenetyksiä ja luotettavuus kärsii asiakkaiden silmissä.
Ymmärrän kyllä perusajatuksen. Mutta olisiko EU-säännöksissä vikaa niin, jos Suomi pärjäisi. Minusta kannattaisi marssia suomalaisen työn ja kilpailukyvyn puolesta. Jos emme pärjää EU:ssa, niin ei ne uudet säädökset auta meidän rakenteellisiin ongelmiin. En ole siis niin eri mieltä, huoli on millä Suomi maksaa laskunsa."

Olen samaa mieltä siitä, että suomalaista työtä ja kilpailukykyä on suojeltava. Mutta se on usein täysin mahdotonta nykyisillä säännöillä ja käytännöillä, joissa suuri raha määräilee.

Puhun yleisesti. En nyt puhu Vuosaaren sataman seisokista, jonka syitä en tunne.

Toimituksen poiminnat