timouotila

Miksi EU:n veroparatiisilurjustelu vaietaan kuoliaaksi?

On jo kulunut pari viikkoa siitä, kun julkisuudessa kauhisteltiin EU:n komission puheenjohtajamaan Luxemburgin veroparatiisipuuhasteluista tehtyjä uusia paljastuksia. Tiedettiinhän periaatteessa, että Luxemburg on veroparatiisi. Siitä tuli taas karmeaa näyttöä. Nyt parin viikon jälkeen kaikki on taas painettu villaisella. Keskustelu ei jatku.

   Itse olin heti alkuun epäuskoinen, kun Luxemburgin johtavaa poliitikkoa suunniteltiin EU:n komission johtoon. Olin hyvin pettynyt, kun näin kuitenkin kävi.

   Euroopan Unionin komission puheenjohtajana on siis Luxemburgin entinen pitkäaikainen pääministeri Jean-Claude Juncker. Luxemburg on Euroopan vauraimpia maita ja EU:n perustajajäsen. Luxemburgin melkeinpä pääelinkeinona on kansainvälisten verosuunnittelupalvelujen tarjoaminen.

   Jos tuota elinkeinohaaraa arvostelee, saa vastaukseksi, että se on aivan laillista toimintaa. Mutta sehän se karmeaa onkin, että meillä on EU:n ytimissä ”laillinen” veroparatiisi, joka on suorastaan Sveitsin ja Neitsytsaarten luokkaa.

   Ylen MOT-ohjelman mukaan pakkausmateriaaleja valmistava Huhtamäki ja rakennusyhtiö SRV ovat tehneet Luxemburgin verottajan kanssa ainakin yhdet ennakkosopimukset verotuksestaan.

   Toimittajajärjestö ICIJ:lle (International Consortium of Investigative Journalists) asiakirjat on vuodettu tilintarkastus- ja konsulttiyhtiö PricewaterhouseCoopersilta.

   Asiakirjojen mukaan Huhtamäki teki marraskuussa 2009 PwC:n avustuksella ehdotuksen rahoitusjärjestelystä Luxemburgin verottajalle. Luxemburgin veroviraston kansainvälisen osaston johtaja Marius Kohl hyväksyi ennakkosopimuksen samana päivänä.

   Asiakirjoista käy myös ilmi, että SRV:n luxemburgilaisen tytäryhtiön ei tarvitse maksaa osinko- tai myyntivoittoveroja Luxemburgiin. SRV:llä on kauppakeskuksia ja toimistokiinteistöjä Pietarissa ja Moskovassa.

   SRV:n suurin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja on vuorineuvos Ilpo Kokkila. Kokkila on myös Elinkeinoelämän hallituksen puheenjohtaja. Hän kieltäytyi haastattelusta MOT:lle.

   Onko meille annettu aivan väärä kuva EU:sta terveen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen elämänmuodon esitaistelijana? Onko meidän pakko elää tällaisen yritysverolurjustelun keskellä tässä maassa ja tässä maanosassa?

   Ja kertokaa minulle edes, miksi EU:n sosialidemokraattiset työväenpuolueet kannattivat verokeinottelumaan pitkäaikaista pääministeriä komission johtoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Jukka Laine

Miksi USAn subprime kriisi hyväksyttiin länsimaissa mukisematta. Suomen talous ei toivu siitä koskaan. Miksi pieni pääomapiiri salli myydä pikavippejä köyhille amerikkalaisille ja sitten myytiin heidän lainat liittovaltion tuella A-luokan joukkovelkakirjoina ympäri maailman sijoittajille.

Miksi suomalaiset veronmaksajat lähtivät pelastamaan pankkeja ja rahoitusmarkkinoita. Miksi raha johtaa EU:ta. Miksi olemme velkaantuneet ja menettäneet itemääräämisoikeutemme läntiselle demokratialle. Miksi pääoma pakenee Suomesta veroja. Miksi EU:n sisällä on verokilpailua ainakin 22 maan tarjotessa veroparatiiseihin verrattavia etuja sijoittajille. Minusta hyviä kysymyksiä. Raha johtaa demkratiaa, joka on nykyajan uskonto.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Rahasta on tehty EU/EMUn kultainen vasikka. Luxemburgin ex-pääministerin ja nykyisen EU:n komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin on erottava. Hän ei enää nauti yleistä luottamusta veroparatiisimanipuloinneillaan maansa hyväksi. Juncker suosi Suomen Kataista alaisekseen. Katainenkaan ei nauti luottamusta kotimaassaan.

Johtaako euromafia EU/EMU/EKP:tä?

Englannin Keskuspankki tutkii manipulointiepäilyjä:
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2014/11/22/ft...

Pystyykö nykyinen Junckerin EU jakamaan enää veroparaatiiseille sakkoja kuten aikaisempi? Onko se jäävi tähän tehtävään veroparatiisien suosimisepäilyjen vuoksi? Kaatuuko EMU taloussotkuihinsa?

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2014/10/21/eu...

Deutche Bank:in mukana veroparatiisipeukaloinnin sakkorysässä:
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/10/29/oike...

MUTTA mitä merkitsee EU/EMU:lle se, että Hollanti ja Saksa varautuivat omaan valuuttaan siirtymiseen nyt eurokriisin aikaan? EKP: EMU on deflaatiossa ja tekemässä inflaatiotarkastuksia Draghin johdolla:
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1805...

Suomessakin vallitsee nyt taloudellisen alasajon ja moraalisen rappion ilmapiiri. Sille on saatava pikasulku seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Pitäisikö EMU:sta erota? Euro oli vikatikki Suomelle. Bansterit johtavat EU/EMU/EKP:tä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tärkeämpää on saada nakkipakettivarkaat kiinni, jotka varastavat nälkäänsä. Ei näihin isoihin tekijöihin kannata uhrata resursseja, koska poliitikoilta saattaa jäädä vaalirahoitus ja lahjukset saamatta. Eikä meillä ole niin fiksuja poliisejakaan, joiden ammattitaito riittäisi isojen rikosasioiden tutkintaan. Mutta nakkipakettivarkauksien tutkintaan löytyy aina koulutettuja, päteviä ja sopivia valtion henkisesti sairaita sadisteja, joiden mielitehtävää on huonompiosaisten ja vähävaraisten kiusaaminen ja pomputtaminen!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Veroparatiiseissa taitaa olla liian monen "isokenkäisen vararahastot", että niihin uskallettaisiin tai jopa voitaisiinkaan puuttua. Lahjustaminen on tietysti yksi syy puuttumattomuuteen. Rahalla kun on taivaaallinen valta.Ja valtakin turmelee ja tekee kaltaisekseen. Eli "tilaisuus tekee varkaan", kun pääsee mammonan apajille ahmimaan.

Aiempi verokomissaari lupasi puuttua asiaan, mutta sekin jäi pelkäksi puheeksi kuten monet muutkin asiat.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jukka Laine kirjoitti, kommentti 1:
"Miksi pääoma pakenee Suomesta veroja. Miksi EU:n sisällä on verokilpailua ainakin 22 maan tarjotessa veroparatiiseihin verrattavia etuja sijoittajille. Minusta hyviä kysymyksiä. Raha johtaa demkratiaa, joka on nykyajan uskonto."

Siltä todellakin näyttää. Alkuaan EU oli rahan ja rauhan unioni. Sitten se oli ra(u)han unioni. Nyt se on ilmeisesti rahan unioni.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olisiko EU/EMUssa perimmäisenä tarkoituksena pyrkiä sosialistis-kapitalistiseen virtuaalitalouteen (= huijausjohdannaisin,veroparatiisein, rahanpesuin ja setelirahoituksin) pohjautuvaan "yhteisvastuuliittovaltioon"? Eurostoliittoon. Finanssiauervaarojen seireenipuheilla. Mutta miksi jo nyt euro on kriisissä ja EKP ryhtyy taistelemaan deflaatiota ja alhaista inflaatiota vastaan "elvyttäen". "Elvytys" on poliittinen poppasana:

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180400-...

Talouselvytyksestä lisää tarkemmin Wikipediassa:
http://www.fi.wikipedia.org/wiki/Talouselvytys

Jäsenmaat alistetaan juridisesti,taloudellisesti ja poliittisesti kansallisen suvereniteettinsa menettäneinä ja ylivelkaannutettuina EU-eliitin ja byrokratian velkavangeiksi ja lypsylehmiksi. Suomikin jo nyt EMUn rupusakissa Kreikan, Kyproksen, Italian ja Kroatian joukossa. Tähänkö pyrittiinkin sateenkaaren alla? Epäisänmaallista ja rikollista toimintaa mielestäni.

Kansallisteatterissa esitetty komedia Neljäs Tie on hersyvä komedia suomalaisesta demokratiasta. Kannattaa katsoa!

https://www.youtube.com/watch?v=WwakTr9OxEU Löytyy myös seuraavasta blogista #24./ML.

http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180556-mite...

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Markku Laitinen kirjoitit, kommentti 2:
"Eikä meillä ole niin fiksuja poliisejakaan, joiden ammattitaito riittäisi isojen rikosasioiden tutkintaan. Mutta nakkipakettivarkauksien tutkintaan löytyy aina koulutettuja, päteviä ja sopivia valtion henkisesti sairaita sadisteja, joiden mielitehtävää on huonompiosaisten ja vähävaraisten kiusaaminen ja pomputtaminen!"

Tässä luonnehdinnassa on pelottavan paljon perää.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Koska muut Eu:n johtajat ovat yhtä lahjottuja, siksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Portugalissa pidätettiin entinen pääministeri José Socrates lahjonnasta epäiltynä, hän on ollut edistämässä tuulivoimaloiden massiivista rakentamista Portugalissa? Se on ollut rahaa tuova bisnes jonka tuotto nyt näkyy - pääministerillä miljoonien asunto Pariisissa ja kansa elää vararikon partaalla velkaisena.
Suomeen Pekkarisen toimittama syöttötariffilaki näyttää jo siltä että se olisi korkein oikeusnormi, jonka kanssa ristiriidassa olevat päätökset joutuvat väistymään. Pekkarisen koplaukset ovat tuottaneet tulosta, ja kun teollisuus vähentää tuotantoaan, esim. paperikoneiden sulkemiset ovat vähentäneet Suomen sähkönkulutusta jo Loviisan ydinvoimalan verran, niin mitä varten niitä tuulivoimaloita tänne enää halutaan? Lahjontaa, korruptiota, jne. veronmaksajien rahoilla. Ei näistä saa missään kovaan ääneen puhua, saatikka että joku kansanedustaja nostaisi asian pöydälle.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Markku Perttula kirjoitti, #5:
"Koska muut Eu:n johtajat ovat yhtä lahjottuja, siksi."

Melkoisen kyyninen kommentti. Mutta kyllä tässä itse kukin kulkee kohti samanlaisia näkemyksiä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ei ne voi puuttua, koska jokainen johtopamppu on jossain määrin mukana tässä mafiassa. Koko roska romahtaisi.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Hannu Aro kirjoitti, £6:
"Koska muut Eu:n johtajat ovat yhtä lahjottuja, siksi."

Tällainen näkemys näyttää olevan hyvin yleinen kansalaisten keskuudessa. Siksi asia olisi selvitettävä perusteellisesti. Muuten epäluulot eivät hälvene.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Portugali, vaikka on kriisimaana tunnettu asetti kuitenkin entisen pääministerinsä syytteeseen lahjonnasta ja hänet pidätettiin.
http://www.hs.fi/talous/a1416629003488
Suomessa puhutaan korruptiosta ja vaikka on selvää näyttöä omaetu politiikasta asiaan ei selvyyttä saada kun ei nosteta syytettä, tai kansanedustaja ei kantele oikeuskanslerille.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_u...

Teollisuuden oma tutkimus ohjaa tuulivoimarakentamista Suomessa. Niinikään tuulivoiman hyötyjä määritellyt teollisuuden omavalmisteinen tutkimus on poliittiselle päätöksenteolle valmisteltu virkamiestyöryhmän selonteon pohjalta Suomessa. Kts. linkit alla.

"Tuulivoiman edistämisen suurimmat ympäristövaikutukset ovat energiantuotannon hiukkas- ja hiilidioksidipäästöjen (CO2) vähentäminen korvaamalla fossiilisia polttoaineita käyttäviä energialähteitä. Suomen sähköntuotannon rakenne huomioituna on arvioitu, että tuulivoiman kasvihuonekaasupäästöjä vähentävä vaikutus on aluksi noin 700 gCO2/kWh ja siinä vaiheessa kun tuulivoimaa yli 10 % sähkönkulutuksesta noin 600 gCO2/kWh (Holttinen & Tuhkanen, 2004)." Sivu 74,
http://www.vtt.fi/inf/pdf/publications/2004/P554.pdf
file:///C:/Users/Hannu/Downloads/Perustelumuistio_...
http://www.tuulivoimayhdistys.fi/files/Esa%20Holtt...

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö kirjoitti, # 9:
"Veroparatiiseissa taitaa olla liian monen "isokenkäisen vararahastot", että niihin uskallettaisiin tai jopa voitaisiinkaan puuttua.
Aiempi verokomissaari lupasi puuttua asiaan, mutta sekin jäi pelkäksi puheeksi kuten monet muutkin asiat."

Näin minäkin asian näen. Tulkaa esiin te, jotka tunnette asiat ja olette kuitenkin eri mieltä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onkohan niin, että hyveellinen poliitikko on yhtä mahdoton ajatus kuin rehellinen varas? (H.L.Menchen).

Politiikan pitäisi olla kompromissien taidetta, mutta nykyään politiikka on katteettomien lupausten ja bluffipuheitten sekasotkua ja vilpillistä valta- ja vaalipeliä--- tiedettä se ei ole milloinkaan. Toisaalta sanotaan, että politiikka on mahdollisen taitoa, mutta kyvyt ja taito näyttävät jäävän vakan alle tai teot pimitetään kansalta. Se on sitä "avoimuutta ja läpinäkyvyyttä".

Kaikki politiikka perustuu enemmistön välinpitämättömyyteen. (James Reston)
...Taikka ylimielisyyteen ja oman edun tavoitteluun ns. kansan nimissä.

(Rivi-)poliitikko ajattelee seuraavia vaaleja, valtiomies seuraavia sukupolvia. (James Freeman Clarke)...ja oman maansa tulevaisuutta ja etua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Monasti vaikeneminen poliittis-taloudellisessa arassa asiassa onkin tulkittava, että kriitikot ovatkin olleet oikeassa: ollaan samaa mieltä, mutta ei uskalleta tai haluta tunnustaa, ettei vaan leimautuisi sisäpiirin vasikaksi. Joutuisi poliittiseen paitsioon epähenkilönä. Tulisi hävettäväksi porukan petturiksi ja rivikansalaiseksi. Myös sosiaalinen taso romahtaisi julkisuudessa ja mediassa. Se pelottanee monia. Menee kasvot ja aitiopaikat parrasvaloihin. Ryhmäkuri puree kuin omertan laki.

Vaikeneminen kun on myös myöntämisen merkki.

Jouni Nordman

Itseä aina on mietitänyt se, miksi emme tutki miten nämä niin sanotut veroparatiisit tämän tekevät? Sillä en usko että näissä maissa kansalaisilla ole yhtään sen huonompi olla, kun maksavat vähemmin veroja. Eli mitkä ovat ne syyt miksi me maksamme ihan järjettömiä veroja ja ennen kaikkea miten voimme pienentää verotaakkaa?

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jouni Nordman kirjoitti, #11:
"Itseä aina on mietitänyt se, miksi emme tutki miten nämä niin sanotut veroparatiisit tämän tekevät? Sillä en usko että näissä maissa kansalaisilla ole yhtään sen huonompi olla, kun maksavat vähemmin veroja. Eli mitkä ovat ne syyt miksi me maksamme ihan järjettömiä veroja ja ennen kaikkea miten voimme pienentää verotaakkaa?"

Hyvä kysymys. Itse olen miettinyt samaa. Tulkaa asiantuntijat esiin!

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Nakkivarkaita hutkitaan kuin vierasta sikaa Suomessa, mutta miljardeja saadaan varastaa ja viedä pois Suomesta, ilman että kukaan puuttuu asiaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Lait ei näytä olevankaan yhtälaisia kaikille, vaan joillakin on erioikeuksia ja -vapauksia muita enemmän. Lakia kun luetaan "syrjimättä tai suosimatta" niin monella tavalla. Aseman mukaan. Elämmehän muutenkin eriarvoistavassa yhteiskunnassa. Esimerkkinä mm. nuoret, vanhukset, eläkeläiset, sairaat, työttömät jne.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat vain kliseitä ja poliittisia suggestiosanoja ns.tyhmälle kansalle. Sanahelinää vain...

Valta turmelee ja ateistis-materialistinen omatunto vaikenee. Päämäärät pyhittävät keinot.

Elämme moraalitonta aikaa; ei ole pyhää eikä pahaa ja vahvin voittaa elintasokilpailussa ja markkinoilla. Muille (=luusereille) ei jätetä kuin maksumiehen ja veronmaksajien osa. Eletään kuin maailmanlopun aikaa ja viimeistä päivää.Tuottamattomat ovat turhia menoeriä ja rasitteena uusliberalisteille ja narsistis-naturalistiselle eliitille. Empatia, altruistisuus ja humanismi ovat heille tuntemattomia käsitteitä. Elinympäristön riistäminen ja saastuttaminen ei liikuta heitä.

Ei ihme, että kansat, ihmiset ja luonto voivat huonosti. Mutta miksi ihmiset valitsevat johtajikseen tällaisia asenne- ja luonnevikaisia hyvinvoinnin ja elinympäristön pilaajia?

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Tämä on suurin piirtein sama asia, että pankkiryöstäjä on pikkurikollinen pankin perustajaan verrattuna. Niinhän asia kuitenkin näyttää olevan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Veroparatiiseja tarvitaan, koska suuri osa maailmantaloudesta pyörii niiden varassa. En usko, että Kiinan ja Venäjän johtajilla on juuri mitään kiinni kotimaissaan. Suomen ja Saksankin verottajat voivat kitistä ihan rauhassa, tässä ovat liikkeellä suuremmat voimat.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pahimmat pitää saada kalterien taakse ettei homma karkaa mielivallaksi EU:ssa.
Italian mafia pesee huumerahoja tuulimyllybisneksellä - Italia ...
www.hs.fi/ulkomaat/a1377753095947
30.8.2013 - Italian tuulivoimakuningas Vito Nicastri rikastui Cosa Nostran avulla. ... eli mafioita ei kiinnosta vihreä energia viherpesun vaan rahanpesun vuoksi. ... Italia on tuulivoiman neljänneksi suurin tuottajamaa EU:ssa, kertoo ...
Italian valtio otti haltuunsa osan Italian tuulivoimaloista rahanpesu ongelman takia. Suomen pitää myös selvittää mistä sähköstä sitä takuuhintaa maksetaan ja minne rahat menee. Tuulivoimaloiden valvonta hoidetaan etätyönä, esim. Honkajoen "tuulipuiston" valvomo on Hampurissa. Tuulivoimaloiden tuottoa ei saada selville kun ne tiedot ovat piilossa. Todellista tuottoa ei voida seurata esim. yksittäisestä tuulivoimalaryppäästä. Kun ei laki anna siihen oikeutta, vaikka yhteiskunta maksaa niiden ylläpidon takuuhinnan muodossa. Honkajoen "tuulipuisto" on ns.Pekkarisen perheen etua ajava (Taaleritehdas, Tamir Faader).

Meilläkin nämä 2500 euron pääomalla perustetut tuulifirmat olettavat että tuulivoima sähkölle koplattu Syöttötariffilaki olisi Suomessa korkein oikeusnormi, jonka kanssa ristiriidassa olevat päätökset joutuvat väistymään.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jouni Snellman kirjoitti, #16:
"Veroparatiiseja tarvitaan, koska suuri osa maailmantaloudesta pyörii niiden varassa. En usko, että Kiinan ja Venäjän johtajilla on juuri mitään kiinni kotimaissaan. Suomen ja Saksankin verottajat voivat kitistä ihan rauhassa, tässä ovat liikkeellä suuremmat voimat."

Liikkeellä ovat todella suuremmat voimat, koska Kiina ja Venäjä ovat varsinaisia rosvokapitalistimaita. Suomen ja Saksan verottajien pitäisi keksiä yhä parempia keinoja.

Me emme saa alistua kiltisti, vaikka liikkeellä olisivat miten suuret voimat. On protestoitava ja pyrittävä parempaan, reilumpaan ja oikeudenmukaisempaan järjestelmään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vastaus otsikon kysymykseen: koska koko talousjärjestelmämme perustuu siihen.

Jos asialle oikeasti tehtäisiin jotain, EU:n talousjärjestelmä kaatuisi.

Siis toivokaamme kaikki sitä...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Et ole tyrmistyksessäsi yksin, Timo Uotila.

Mark Andersonille juhlaliputus re #20

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Luottamus on "korkealla" molemmin puolin Atlanttia, monesta eri syystä

American Surveillance Now Threatens American Business

A new study finds that a vast majority of Americans trust neither the government nor tech companies with their personal data

http://www.theatlantic.com/technology/archive/2014...

Itsesuojeluvaisto alkaa herätä.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Mark Andersson kirjoitti, # 20:
"Vastaus otsikon kysymykseen: koska koko talousjärjestelmämme perustuu siihen.
Jos asialle oikeasti tehtäisiin jotain, EU:n talousjärjestelmä kaatuisi.
Siis toivokaamme kaikki sitä..."

Toivoisin Suomen vasemmistomeppien kertovan, ovatko he samaa mieltä Mark Anderssonin kanssa. Saa nähdä, uskaltaako heistä kukaan osallistua keskusteluun. Vaikeneminenkin on kannanotto. Muistakaa se siellä Brysselissä.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Riikka Söyring kirjoitti, # 23:
"Et ole tyrmistyksessäsi yksin, Timo Uotila.
Mark Andersonille juhlaliputus re #20"

Kiitos kannustavasta kommentista.
Veroparatiisilurjustelijat ovat hiljaa. He uskovat ja toivovat, että kritiikki hiljenee uudelleen ja asia unohdetaan tai ainakin painetaan villaisella.

Ihmettelen myös, että Brysselin mepit pysyttelevät poissa tästä keskustelusta. Jos näin jatkuu, heidät on syytä lukea epäiltyjen joukkoon.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Riikka Söyring kirjoitti, # 24:
"A new study finds that a vast majority of Americans trust neither the government nor tech companies with their personal data"

Näyttääpä luottamus vallanpitäjiin olevan heikentymässä muuallakin kuin Suomessa.

Toimituksen poiminnat