timouotila

Labour ja konservatiivit ovat myös Suomen vaihtoehdot

Suomessa käytiin eduskuntavaalit. Mutta ne eivät lainkaan ratkaisseet hallituspohjaa niin kuin yleensä Euroopan varsinaisissa demokratioissa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Britanniassa, Australiassa…

   Meillä tulevan hallituksen pohjakuviota ei siis päätetty vaaleissa.  Ratkaisu on yhden ainoan puolueen ja jopa yhden ihmisen pääkopassa. Tuo puolue sai runsaan viidenneksen äänistä, mutta nyt koko vaalien jälkeinen aika sadoissa blogeissa ja kommenteissa on pohdittu, mitä tuon pään sisällä liikkuu. 

   Missä on se poliitikkojoukko, joka voisi pelastaa rökäletappion kokeneet demarit ja melkoisen kolauksen kärsineen kokoomuksen? Pelastus on Helsingin Apollonkadulla  –  ja siellä ennen kaikkea yhden ainoan miehen pään sisällä.

   Keskusta on nyt todellakin temppelin harjalla. Juha Sipilä voi myös valita, ottaako Suomi askeleen sivistyneiden länsimaisten demokratioiden blokkivaalien ja blokkihallitusten suuntaan.

   Sipilä voi muodostaa keskusta-oikeistolaisen hallitusblokin ottamalla kabinettiinsa kokoomuksen. Hän voi myös muodostaa keskusta-vasemmistolaisen hallitusblokin ottamalla ministeristöönsä Sdp:n.

   Jos kokoomus ja demarit taas kerran änkeävät samaan hallitukseen, Suomi etääntyy edelleen pohjoismaisesta ja länsieurooppalaisesta hallitusblokkikäytännöstä ja jatkaa suomalaista pölkkypäistä "sekametelisoppahallituskulttuuriaan", josta meillä on tuoreita ja surullisia kokemuksia vuosilta 2011-2015.

   Perussuomalaisilla on näissä hallitusneuvotteluissa ratkaiseva näytön paikka. He joutuvat kertomaan, ovatko he työn (Sdp) vai pääoman (kokoomus) puolella.

   Brittein saarilla kansa päättää, istuuko Lontoossa Labour- vai konservatiivihallitus. Meillä ratkaisun tekevät Juha Sipilä ja Timo Soini.

   Elämme tärkeiden päätösten aikaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Pylkkönen

Ja jos haluan että hallitus sallii homojen avioliitot ja alentaa palkan verotusta, minulle ei ole enää mitään vaihtoehtoa? Kai siellä vähän moniäänisyyttä on syytä olla.

Toimituksen poiminnat