timouotila

Suomi saa tosi konservatiivisen hallituksen

Maan ohjakset käsiinsä kerännyt Juha Sipilä kertoi 7.5. meille suomalaisille, että uusi hallitus rakentuu Keskustan, Perussuomalaisten (PS) ja Kokoomuksen varaan. Siitä tulee todella konservatiivinen hallitus. Taloudellista konservatismia eli pääoman valtaa edustaa ennen kaikkea Kokoomus.

   ”Työväenpuolueeksikin” mainittu PS joutuu talous- ja sosiaalipolitiikassa kovaan höykytykseen. Sitä äänestäneet entiset demarit tarkkailevat huolestuneina, ettei PS Kokoomuksen kanssa hallituksessa istuessaan vain ajautuisi yhtä oikealle kuin Sdp ”sekametelisoppahallituksessa”.

   Arvokonservatiivisin hallituspuolue on PS. Tässä suhteessa Kokoomus on suorastaan varsinainen ”liberaalipuolue”. Saa nähdä, mitä tästä seuraa.

   Demareille tämä oli taas uusi murheen päivä. Surkeasti menneiden vaalien jälkeen möhlittiin vielä nämä hallitusneuvottelut. Jos Sdp ja Antti Rinne olisivat toimineet hiukankin taitavammin, meillä olisi nyt tulossa keskustavasemmistolainen hallitus. Se olisi edellyttänyt sitä, että Sdp olisi etsinyt ennakkoluulottomasti yhteistyötä PS:n kanssa.

   Puolueiden tärkein jakolinja koskee nimenomaan talous- ja sosiaalipolitiikan kysymyksiä. Siltä kannalta arvioituna Perussuomalaiset on jopa enemmän vasemmistolainen eli työn (Labour) puolue kuin Sdp. Selkeänä näytteenä tästä on se, että Eero Heinäluoma (Sdp) poisti varallisuusveron, mutta PS haluaa tuon rikkaita rokottavan veron takaisin.

   Jos hallituksen olisivat muodostaneet Keskusta, PS ja Sdp, siinä olisi meillä selkeästi keskustavasemmistolainen hallitus, jonkinlainen työn puolueiden hallitusblokin aihio. Hallituksesta olisivat näet ulkona pääoman puolueet Kokoomus ja Rkp, Suomen konservatiivit.

   Olisi hyvin toivottavaa, että pohjoismainen blokkivaalikäytäntö saataisiin ennen pitkää Suomeenkin. Nyt meillä olisi mahdollisuus harjoitella sellaista. Mutta se edellyttäisi sitä, että PS tunnustautuisi pääomapiirien etujen ajajaksi. Se tarkoittaisi kyllä sitä, että Perussuomalaisiin ”sekametelisoppahallituksen” karkottamat demarit pakenisivat kiireesti takaisin Sdp:hen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ainakin kirjoittelun perusteella perussuomalaisissa on paljon innokkaita leikkaajia. On tavallaan näytön paikka. Pitää todistaa käytännössä, mitä kaikkea nyt seuraakaan, kun edellinen hallitus on kaiken ryssinyt, että pohjamutiin tässä on suunta.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Viljo Heinonen, #1.
Nyt sitten nähdään, millainen puolue Perussuomalaiset on hallituksessa. Jos he ryhtyvät leikkaamaan innokkaasti köyhien etuja, oppositio varmaan iskee takaiin. Silloin Sdp tietää tehtävänsä.

Vieläkin kyllä harmittaa, että ei syntynyt keskusta-vasemmistolaista hallitusta, joka oli niin lähellä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei voi syntyä keskustavasemmistolaista hallitusta perussuomalaisten kanssa, koska puolue on yksiselitteisesti äärioikeistolainen.

Kansa halusi leikkaus- ja kurjistushallituksen ja saa sen.

Aivan absurdia on edes mainita PS:n yhteydessä Labour, kun persut ovat nimenomaan lyöttäytyneet Toryjen kumppaneiksi, ihan virallisesti.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #3

Jari-Pekka Vuorela, #3.
En sanoisi, että PS on yksiselitteisesti äärioikeistolainen. PS on arvokonservatiivinen puolue, mutta PS:n äänestäjäkunta on varmaan puolueista vähätuloisin. Joukossa on paljon työttömiä ja syrjäytyneitä. Eivät sellaiset kansalaiset voi kannattaa äärioikeistolaista eli suurpääoman etuja ajavaa talouspolitiikkaa. Odotankin PS:ltä hyvin sosialidemokraattista talouspolitiikkaa.

Kyllähän Sdp ja jopa Vasemmistoliitto istuivat "Toryjen kumppaneina" Kataisen-Stubbin hallituksissa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Veikkaan että seuraava hallitus leikkaa , toimerntulotukea, kelakorvauksia, asumislisiä, kelankuntotusmäärärahoja, terveyskeskusten ja sairaanhoidon määtärahoja, opetuksen määrärahoja, opintotukia, palkkoja, vapaa-aikaa sekä terveyttä (keho-mieli-vuorovaikutus). Saa tosin nähdä miten kutakin leikataan ja missä määrin.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Daniel Malinen, #5.
Varmaan tuota kaikkea leikataan ja vielä paljon muuta.
Toivottavasti leikkaavat myös johdon palkkoja ja bonuksia ja panevat veroparatiisit tiukkaan boikottiin.

Niin, ja toivottavasti palauttavat varallisuusveron. Senhän valtiovarainministeri Eero Heinäluoma (Sdp) poisti. Ja sen PS on luvannut palauttaa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Minulle on sanottu että "työ on ihmiselle elin ehto eikä ihminen voisi tulla toimeen ilman sitä joten kaikki aika mitä irtisaadaan olis käytettävä työntekoon vaikka seolisi pois perheeltä, läheisiltä ja omalta itseltään".
kysyimpä "Eihän työtä voi syödä eikä siitä saa lepoa?.
Niin vastattiin "eei työtä veikkaan syödä vaan siitä saadaan rahaa jolla se ruoka ostetaan"

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Daniel Malinen, #7.
Kyllä työtä tarvitaan, ja vakinaista työtä, ei mitään 0-sopimuksia. Ja tuosta työstä palkka, jolla tulee toimeen. Silloin kaupatkin pysyvät pystyssä, kun ihmisillä on varaa mennä leipäkauppaan eikä vain leipäjonoon.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #10

Suomi onkin leipäjonojen luvattu maa. Olisiko ratkaisu sitten jonojen kieltäminen ja ruuan alv ALV nosto vai elinkustannusten lasku siitä voidaan olla eri mieltä. Ajatus tapa "kun tukia lasketaan ja hintoja nostetaan saadaan kansa [pakolla] töihin" ei toimi jos töihin meno tarkoittaisi palkkojen leikkuuta ja työpäivän pidennyksiä, Saadaan vain väsyneitä ja nälkiintyneitä orjia.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #11

Daniel Malinen, #11.
Elintarvikkeiden ALV on todella epäreilu tasavero. Se iskee kovimmin vähävaraisiin, jotka kantavat melkein kaikki rahansa ruokakauppaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kun henkilö olkoon Roope Ankka laskee työntekijöidensä palkkaa ja samalla nostaa tuotteittensa hintaa kenen hän luulee nämä palvelut ostavan? Ennen siis joku sai kaksinverroin ja maksoi leivästään puolet, kun leivän hinta tuplaantui ja palkka puolittui oli hinnat nelinkertaistuneet.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Daniel Malinen, #8.
Noinpa juuri. Jos palkkoja alennetaan, kansan ostovoima vähenee ja tuotteiden valmistajat ovat vaikeuksissa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Näimpä juuri ja jos työpäiviä aletaan pidentämään ilman että kysyntä lisääntyy kasvavat työntekijän taakat terveyden päälle. Lisätyötunnit voivat myös vähentää työntekijöiden tarvetta ja kasvattaa olemassa olevaa työntekijän taakkaa entisestään. SoSosiaalisesta, psyykkisestä ja fyysisestä sairastelusta koituu kuluja yhteikunnalle ja työpaikoilla ne näkyvät poissaolina.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #14

Daniel Malinen, #14.
Työajan pidentäminen ilman lisäkorvauksia on samaa kuin palkan alentaminen. Siinä mielessä sen vaikutus on sama kuin vanhalla kunnon devalvaatiolla.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

On täysin päättäjien, pankkien ja median käsissä tuleeko Suomesta äärikilpailun luvattu maa kun kansalaiset kamppailevat keskenään elämästä ja kuolemasta lopulta riistäen maaperän köyhäksi kuristaen yhteiskunnan hengiltä

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Daniel Malinen, #9.
Markkinavoimille ei todellakaan saa antaa kaikkea valtaa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Markkinat ohjaavat pankkien mielipiteitä, niiden lausunnot päättäjien arvoituksia, nuo taas ruokkii median skandaalin himoa ja se vuorostaan kansan mielipiteitä. Mitä myönteisemmäksi kansa tulee markkinavoiman vallalle sitä enemmän se saa valtaa ja mitä enemmän se saa valtaa sitä vaikeampaa on sitä vastustaa. Ja tuo hirviö kasvaessaan aiheuttaa kärsimystä ja kurjuutta sekä kuihduttaa maat ja maannut.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Daniel Malinen, #16.
Tämä koko maailmantalouden taantuma alkoi amerikkalaisten banksterien lurjusteluista vuonna 2007.

Toimituksen poiminnat