timouotila

Demarit & persut & vihreät & Co = SOSIAALISEN OIKEUDENMUKAISUUDEN HALLITUSKOALITIO

  • Demarit & persut & vihreät & Co = SOSIAALISEN OIKEUDENMUKAISUUDEN HALLITUSKOALITIO

Sivistysvaltioissa äänestäjät tietävät, millaiselle hallitusryhmittymälle he antavat äänensä. Mutta ei Suomessa. Meillä hallituspohja ja hallitusohjelma on ratkaistu vasta vaalien jälkeen Säätytalon ”pitkien puukkojen öissä”, joihin äänestäjä ei voi enää vaikuttaa.

   Vaaleihin puolueet ovat taas kerran menossa ”sammutetuin lyhdyin”. Eihän tällainen ole mitään demokratiaa. Asia voitaisiin ja se pitäisi ehdottomasti korjata vielä ennen vaaleja.

   Ruotsalaiset voivat valita demarien ja porvareiden, britit työväenpuolueen ja konservatiivien, amerikkalaiset demokraattien ja republikaanien välillä. Sama perusjako on myös Suomessa, vaikka meillä puoluekenttä on hajonnut hieman omituisella tavalla. Meilläkin on puolueet tavallisen kansan ja suurrikkaiden etujen ajamiseen.

   Pienen ihmisen puolesta taistelevien puolueiden olisi syytä haudata turhanaikaiset nahinansa ja sopia heti tulevasta hallitusyhteistyöstä. Yhteenliittymää voitaisiin kutsua ensi hätään paremman puutteessa nimityksellä SOSIAALISEN OIKEUDENMUKAISUUDEN HALLITUSKOALITIO.

   Mikä on näiden vaalien peruskysymys? Ei se ole maahanmuutto, ei pakkoruotsi, ei homojen oikeudet, ei ydinvoima, ei abortti, ei edes EU:n hunsvottivaltioiden tukeminen. Niistä kaikista voidaan päästä sivistyneisiin ratkaisuihin hallituspuolueiden välisissä keskusteluissa.

   Peruskysymys on sosiaalinen oikeudenmukaisuus eli kansan kahtiajaon lopettaminen, jälkeen jääneiden sosiaalietuuksien korjaaminen ja ökyrikkaiden kohtuullinen eli paljon nykyistä ankarampi verottaminen.

   Nykyäänhän keskituloiset maksavat korkeimpia veroprosentteja. Se on erittäin tärkeä oikeudenmukaisuuskysymys, joka jäytää ihmisten mieliä. Tämän räikeän kohtuuttomuuden korjaaminen on suorastaan vaalien peruskysymys.

   On korkea aika luoda sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hallituskoalitio ainakin demarien, vasemmistoliiton, vihreiden ja perussuomalaisten varaan. Keskusta voisi siihen myös liittyä, ellei se halua jatkaa nykyisen porvarikoalition eli rikkaiden puolustamista.

   Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hallituskoalitiolla olisi hyvät mahdollisuudet hankkia enemmistö vaaleissa. Tällainen koalitio olisi äänestäjien kuluttajansuojaa. Eihän sivistysvaltioissa ole tapana häiritä kansalaisia vaaleilla, joissa he eivät voi ottaa kantaa edes hallituspohjaan.

   Nykyisillä säännöillä ei ole mitään järkeä pyrkiä eduskunnan jäseneksi. Sehän on korkeintaan neljän vuoden pätkähomma, jonka saadakseen joutuu juoksemaan kaduilla ja toreilla, tekemään itseään tykö, maksamaan kalliita mainoksia ja ruinaamaan rahaa sieltä ja täältä.

   Jos tekee noissa finanssihommissa jonkin virheen, joutuu median riepoteltavaksi. Ja jos ei onnistu pääsemään parlamenttiin, laskut jäävät itselle maksettaviksi. Ja vaikka pääsisikin Arkadian mäelle, palkka ei ole mitenkään ruhtinaallinen, vaikka monokansa niin kuvittelee.

   Ja mitä iloa on päästä eduskuntaan, ellei satu kuulumaan oman puolueensa johtomafiaan? Ei mitään iloa, sillä sitä joutuu takapenkkiläiseksi syrjityksi ja koulukiusatuksi ja painamaan äänestysnappia puolueen satraappien ohjeiden mukaan.

   Ja mitä järkeä meillä kansalaisilla on äänestää nykysäännöillä, kun ei tiedä lainkaan, millaisen hallituksen hyväksi ääni menee? Ei kerrassaan mitään järkeä! Meillähän ei ole ennen vaaleja tietoa hallituskoalitioista. Kaikki puolueet ovat valmiita istumaan minkä tahansa puolueen kanssa, kunhan vain pääsisivät kabinetin kammioihin.

   Jos toimitaan nykysääntöjen mukaan, vaalien jälkeen äänestäjät unohdetaan, ministerinpaikat jaetaan ja tulevien neljän vuoden politiikka ratkaistaan Säätytalossa ”pitkien puukkojen öinä”.

   Näin ei saa enää tapahtua. Siksi on mentävä vaaleihin sosiaalisen oikeidenmukaisuuden hallituskoalitiona, joka muodostaa hallituksen, jos ja kun se saa vaalivoiton.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Aikamoinen paasaus, jossa on periaatteessa hitusen pohjaakin. Meillä olisi pitkälle toivomasi tilanne, mikäli kepua ei olisi. On suomalainen erikoisuus, että maalaisliitto on täällä vielä voimissaan.

Vihreät ovat täynnä hörhöjä, mutta hehän ovat valmiita taipumaan ihan mihin hyvänsä vallanhimossaan. Niinpä voisi niitäkin pari ottaa mukaan istumaan mustan ministeriauton takapenkille. Annin, Oden ja Tuijan sekä muidenkin tekee niin mieli.

Toimituksen poiminnat